Inovatívna novinka v oblasti pickovania – vision picking a RFID zápästný snímač

Vo svete skladového hospodárstva je kľúčom k úspechu efektivita. Každá sekunda sa počíta a technológie, ktoré dokážu zefektívniť procesy, sú veľmi žiadané. Jednou z takýchto inovácií je vision picking, ktorý môžeme prepojiť so zápästným snímačom RFID. Pozrime sa bližšie na to, čo táto technológia zahŕňa, aké sú jej výhody a ako sa dá porovnať s tradičnými 1D/2D zápästnými snímačmi.

RFID zápästné snímače

Ďalším prvkom, ktorý zvyšuje efektivitu a presnosť vychystávania, sú RFID zápästné snímače. Zápästný snímač má v sebe zabudovanú čítačku RFID, ktorá číta jednotlivé RFID štítky. Tieto štítky sa dajú jednoducho nahradiť bežnými štítkami s čiarovým kódom bez akéhokoľvek zásahu do systému WMS/ERP.

Čo je Vision Picking?

Vision picking je pokročilá technológia, ktorá využíva inteligentné okuliare s rozšírenou realitou (AR). Tieto okuliare poskytujú skladníkovi digitálny displej, ktorý zobrazuje inštrukcie v reálnom čase, pričom má obe ruky voľné na prácu.

Výhody Vision Picking s RFID zápästným snímačom

  • Absolútne voľné ruky: Na rozdiel od bežných nositeľných snímačov má skladník absolútne voľné ruky. RFID snímač sa nachádza na zápästí a neobmedzuje skladníka pri akejkoľvek manipulácii so skladovými položkami, čo zvyšuje produktivitu a zlepšuje ergonómiu.
  • Zvýšená presnosť: Vďaka tejto technológii pracovník pri pickovaní okamžite vie, či vyberá správny výrobok, keď sa jeho ruka priblíži k štítku RFID. Eliminuje sa tým potreba vyhľadávať a mieriť na štítok výrobku 1D/2D spolu so stláčaním spúšte 1D/2D na snímačí, čím sa zvyšuje efektivita a uľahčuje celkový proces.
  • Efektívnejší multipick: RFID zápästné skenery umožňujú rýchlejšie skenovanie viacerých položiek naraz, pričom picker nemusí skenovať jednotlivé položky, ale pri každom jednotlivom odbere je schopný okamžite validovať produkt, ktorý vyberá, zatiaľ čo pri bežných prstových alebo zápästných skeneroch je potrebný priamy kontakt a zabezpečenie správnej vzdialenosti na skenovanie.
  • Náklady: Hoci technológia RFID môže mať vyššie počiatočné investičné náklady v porovnaní s tradičnými technológiami snímania čiarových kódov, dlhodobé výhody efektívnosti a presnosti môžu túto investíciu plne pokryť.

Kombinácia inteligentných okuliarov a RFID zápästného snímača predstavuje významný pokrok v skladovom hospodárstve. Práve v tejto súvislosti využívame a vzájomne prepájame dve najmodernejšie technológie. Kombináciou výhod rozšírenej reality s technológiou RFID môžu jednotlivé sklady dosiahnuť nevídanú úroveň efektívnosti, presnosti a lepšej ergonómie.